Prin această decizie, Credit Europe Bank urmăreşte protejarea clienţilor săi faţă de consecinţele negative cauzate de creşterea din ultima perioadă a francului elveţian, faţă de moneda naţională.

'Înţelegem impactul economic al evoluţiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clienţilor noştri şi suntem preocupaţi de găsirea de soluţii pentru susţinerea lor în faţa consecinţelor unui mediu valutar volatil', arată reprezentanţii Credit Europe Bank România.

Rata dobânzii se va diminua pentru întreg portofoliul de credite în CHF cu dobândă variabilă, prin utilizarea valorii de la data de 04 februarie 2015 a indicelui LIBOR 3M de '- 0.869%' şi respectiv LIBOR 6M de '- 0.760%'.

Actualizarea indicelui LIBOR se face astfel în avans faţă de data fixată în contractele de creditare şi această nouă valoare va fi aplicabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii variabile, astfel cum este deja stipulat în cazul fiecărui contract de credit. Această măsură se va aplica inclusiv în cazul creditelor aflate deja în perioada de restructurare.

'Vom analiza de asemenea soluţii suplimentare pentru clienţii noştri, împreună cu aceştia, în funcţie de evaluarea individuală a acestora', au precizat oficialii Credit Europe Bank România.

Imediat după evoluţia ascendentă a cursului de schimb CHF, într-o primă acţiune de susţinere a clienţilor săi, Credit Europe Bank a oferit, de asemenea, un curs de schimb favorabil faţă de cursul standard, afişat la casă, tuturor clienţilor care s-au prezentat în sucursalele Credit Europe Bank pentru a efectua rambursări de credite în CHF. AGERPRES