De fapt, cei care contractează credite pentru reabilitare subvenţionate de stat au nevoie de un avans de minimum 10%, iar Policolor acordă un discount de 10% la materialele cumpărate de cei care s-au împrumutat de la BCR.
“Oferim acum o soluţie completă de reabilitare termică a locuinţelor. Pe de o parte asigurăm finanţarea care beneficiază de dobândă subvenţionată de stat, iar pe de altă parte DEKO Professional – Policolor sprijină programul contribuind la avansul necesar anvelopării termice” a declarat Melania Mirea, şefa Departamentului Dezvoltare Afaceri şi Produse Micro și PFA din cadrul BCR.
BCR a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului o convenţie privind plata dobânzii aferente creditelor bancare cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit. Perioada de acordare a creditului este de maximum cinci ani, iar dobânda este integral subvenţionată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Banca nu percepe niciun alt comision în afara comisionului de gestiune solicitat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Suplimentar, banca oferă şi consiliere gratuită pentru întocmirea dosarului de finanţare.