Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat, joi, că a finalizat planul de buget pe 2010, spunând că investiţiile mari în modernizarea oraşului vor fi făcute după contractarea unui nou credit de la BERD, în valoare de 11,5 milioane de euro, bugetul nepermiţând efectuarea de lucrări de anvergură.

„Bugetul Primăriei Sibiu pentru anul acesta a fost conceput într-un mod realist, în corelare cu execuţia bugetară aferentă anului 2009. Am considerat că este prudent să concepem un buget adaptat situaţiei economice actuale. Vom depune toate eforturile pentru ca acest buget propus să fie cheltuit eficient”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Klaus Johannis.

Potrivit acestuia, cel mai important capitol de cheltuieli din buget este reprezentat de investiţiile în infrastructură.

Lista de investiţii pentru anul 2010 prevede o sumă totală, alocată din bugetul local, de 55.193.698 de lei.

„Şi anul acesta ne vom concentra, în principal, pe continuarea lucrărilor în curs deoarece sunt, în prezent, în derulare lucrări de mare amploare la străzi şi obiective de investiţii pe care le considerăm foarte importante pentru comunitate. În 2010 nu vom începe lucrări noi pe străzi din fonduri proprii, cel puţin nu lucrări semnificative. Banii alocaţi pentru infrastructură nu ajung pentru acoperirea cheltuielor generate de actualele lucrări. Dar este posibil să existe constructori care să finalizeze lucrările şi să îşi primească restul de bani în 2011. Acest lucru este doar o posibilitate, depinde de constructori, noi nu putem să îi obligăm. Încă nu am negociat cu ei acest lucru”, a spus Iohannis.

Primarul a afirmat că modernizarea străzilor din Sibiu va continua în 2010, după contractarea unui credit de 11,5 milioane de euro de la BERD, negocierile cu această bancă fiind aproape finalizate.

Bugetul total al Sibiului propus pentru anul 2010 are o valoare totală de 323.054.490 de lei, din care 201.014.000 de lei fiind venituri proprii ale bugetului local.

SURSA: Mediafax