Cu câteva zile înainte de cea mai importantă sărbătoare a anului, pieţe din toată lumea se transformă în magie, cu spectacole de lumini, brazi, decoraţiuni şi delicatese tradiţionale din fiecare oraş. Pentru iubitorii acestei perioade din an, târgurile de Crăciun sunt locul perfect de a savura un vin fiert, marţipan sau turtă dulce. 

Viena, centrul Crăciunului din Europa

De la mijlocul lunii noiembrie până de Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în pieţe magice. An de an, nouă pieţe vieneze se transformă în principalele puncte turistice din Europa din perioada sărbătorilor. Aici, la intrarea în Piaţa Primăriei (Rathausplatz), vizitatorii sunt atrași, pe lângă ofertele de cadouri, dulciuri și băuturi calde, de cele două uriaşe patinoare și de parcul amenajat special pentru copii. Atmosfera festivă începe pe 17 noiembrie şi se încheie pe 30 decembrie. Cei interesaţi trebuie să ştie că, o excursie de 4 zile, în perioada 7-10 decembrie, în capitala Austriei costă în jur de 350 de euro. Preţul include transportul cu avionul, cazarea la hotel central de 4 stele, micul dejun și turul orașului asistat de un ghid român. 

Sibiul dă tonul

Primul oraş din România care a organizat un târg de Crăciun, după modelul capitalelor europene, este Sibiul. Atracţia principală a Târgului de Crăciun din Sibiu este atelierul lui Moş Crăciun. Ediţia de anul acesta începe pe 17 noiembrie, cu 90 de expozanţi. Un sejur de 3 zile care include doar cazarea la hotel de trei stele, mic dejun inclus, şi un tur a oraşului, costă între 69 şi 110 euro de persoană, în funcţie de perioadă.

Budapesta, în top

A fost nominalizat pentru titulatura de cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, fiind una dintre principalele atracţii ale Ungariei în această perioadă a anului. În cel puţin o sută de căsuţe de lemn din Piaţa Vörösmarty se comercializează doar produse artizanale tradiţionale şi decoraţiuni de Crăciun, toate fiind certificate de un juriu specializat. Târgul se deschide pe 10 noiembrie şi va putea fi vizitat până pe 31 decembrie. Agenţiile de turism vând un sejur de 3 nopţi, în perioada 17-20 decembrie, începând cu 135 de euro de persoană. Pachetul include transport cu autorul, cazare la hotel de 4 stele şi un tur al oraşului. 

 

Praga, oraşul celor 100 de clopotniţe

Numit „Winter Wonderland“, târgul de Crăciun din capitala Cehiei, aflat în Piața Veche a Primăriei, începe pe 24 noiembrie şi se încheie pe 6 ianuarie.  Un Crăciun petrecut aici costă aproximativ 260 de euro, în perioada 22-27 decembrie, pachetul incluzând transportul cu autocarul, vizita oraşului Budapesta, 5 nopți de cazare la hotel de 4 stele, din care 2 nopti în Budapesta și 3 nopți în Praga, mic dejun inclus, plus o masă festivă în ziua de Crăciun. Pe perioada excursiei clienții beneficiază de turul asistat al orașelor Bratislava, Praga și Viena.

New York, la înălțime

Americanii pun mare preţ pe sărbătoarea Crăciunului, ceea ce face ca perioada premergătoare ei să fie, probabil, cea mai intensă din toată lumea. Turiştii îşi doresc cel mai mult să vadă bradul ridicat la Centrul Rockefeller, care, prin traditie trebuie să aibă înălţimea de minimum 20 de metri. În acest loc, în fiecare iarnă, Moş Crăciun vine pentru a lua micul dejun alături de copii, la Rock Center Cafe, unde elfii le fac cadou jucării. O vacanţă de şapte zile în New York, în perioada 20-26 decembrie ajunge să coste circa 1.000 de euro. Preţul include zborul, transferul la aeroport, cazarea la hotel de 4 stele și un tur asistat de ghid român al orașului.