Mulţi dintre şoferii nerăbdători din cauza aşteptării au claxonat minute în şir, sunetele fiind auzite de locuitorii din satele învecinate Remuş, Frăteşti.

'Motivul formării cozilor de tiruri îl constituie lucrările la Podul Prieteniei şi implementarea tuturor automarfarelor care tranzitează frontiera. Echipaje de poliţie au fost tot timpul în teren pe DN 5 pentru a dirija traficul de tiruri, acestea fiind dispuse atât la intrarea în municipiul Giurgiu, cât şi în dreptul localităţilor Remuş şi Frăteşti', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Totodată, echipajele de poliţie au dirijat traficul de tiruri astfel încât cozile în aşteptare 'să nu staţioneze pe raza localităţilor pentru a evita deranjarea locuitorilor din zonă'.

Restricţiile de trafic prin Punctul de trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse continuă şi în perioada sărbătorilor pascale, potrivit unui anunţ făcut de autorităţile de frontieră bulgare. Acestea au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, 'prin intermediul Punctului de Contact Giurgiu, că, începând cu data de 28 aprilie, orele 17,00 şi până în data de 2 mai 2016 orele 17,00, pe teritoriul Bulgariei va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor, pe ruta Ruse – Byala şi pe întreg traseul Drumului European E85'.

Această măsură a fost luată de către autorităţile bulgare pentru 'a facilita deplasarea autoturismelor în perioada Sărbătorilor Pascale'.

Conducerea ITPF Giurgiu spune că a luat toate măsurile ce se impun pentru ca 'traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat'. AGERPRES