Vești crunte pentru toți cei care locuiesc sau își trimit copii la școală, în București. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi informații privind evoluția COVID. El a spus că, potrivit estimărilor, Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie. În acest scenariu se va impune închiderea școlilor.

Ministrul a arătat că pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Se va putea acest lucru doar în cazul creșelor și grădinițelor, unde învățământul online nu este o soluție. Din punctul său de vedere, toată această situație va fi pentru o perioadă scurtă.

„Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a comentat Sorin Cîmpeanu.

În ce condiții își vor susține elevii examenele

Ministrul Educației a indicat și care va fi diferența esențială față de anul trecut. În acest an școlar tezele vor fi susținute fizic, chiar și în scenariul în care școlile sunt închise.

„În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a arătat el.

Sorin Cîmpeanu a mai spus și ce se va întâmpla în ceea ce privește admiterea la liceu. După ce reguli vor susține elevii examenele a explicat ministrul Educației.

„Admiterea vara viitoare la liceu se va da după exact aceleași reguli după care s-a dat și anul acesta, bacalaureatul la fel”, a mai precizat ministrul Educației la Digi24.

Trebuie subliniat că nu numai Bucureștiul este lovit puternic de COVID. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, tocmai a anunțat că 49 de localități din România au ajuns la o rată a incidenței de 3 la mia de locuitori. În acest context, secretarul de stat din MAI a anunțat noi restricții.