Rusia a raportat 6.148 de noi cazuri de infectări cu coronavirus depistate sâmbătă, fiind pentru a doua zi consecutiv când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6.000, transmit jurnaliștii Reuters, conform agerpres.ro

Numărul total al cazurilor de infectare

Numărul total al cazurilor de infectare de la începutul pandemiei a ajuns la 1.103.399, la o populaţie de peste 144 de milioane de locuitori.  De asemenea, autorităţile ruse au anunţat că 79 de persoane au murit de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor puse pe seama noului coronavirus în Rusia a ajuns la 19.418.

Încep să apară reacțiile adverse după administrarea vaccinului anti-COVID

Au început să apară reacțiile adverse după ce Vladimir Putin a anunțat că Rusia deține primul vaccin anti-COVID și că vaccinarea oamenilor a început. Ministrul rus al Sănătății spune ce se întâmplă după administrarea vaccinului Sputnik V.

Ministrul rus al Sănătății transmise că unul din șapte voluntari cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID au acuzat efecte secundare, precum slăbiciune și dureri musculare, conform Moscow Times.

„Aproximativ 14% acuză stări de slăbiciune, dureri musculare care au persistat timp de 24 de ore și, ocazional, febră. Complicațiile sunt precizate în instrucțiuni și sunt previzibile”, a spus Mikhail Murashko, menționând că aceste simptome au dispărut până a doua zi.

De asemenea, ministrul rus al Sănătății a mai spus că peste 300 din cei 40.000 de voluntari anunțați au fost vaccinați până acum, potrivit TASS. După această primă administrare urmează ca voluntarilor să le fie administrată și o a doua doză de vaccin, la 21 de zile după prima. Producătorii vaccinului Sputnik V au început deja să îl distribuie în loturi mici, în toate regiunile țării.

Vaccinul Rusiei a fost botezat Sputnik V, în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS în 1957. Vaccinul a fost dezvoltat de centrul de cercetări şi epidemiologie Nikolai Gamaleia, care a spus că Rusia va produce aproximativ 5 milioane de doze pe lună până în decembrie-ianuarie.