Institutul Robert Koch transmite că este cea mai mare creştere zilnică de cazuri oficial declarate de coronavirus după 24 aprilie, conform agerpres.ro

Peste 270 de mii de persoane au fost testate pozitiv în Germania

În total, circa 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, care a făcut 9.384 de morţi, dintre care şase în ultimele 24 de ore.

Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania, şi Bavaria sunt landurile cel mai puternic afectate de pandemie, fiecare cu circa 65.000 de cazuri oficial înregistrate.

Germania efectuează totuşi aproximativ de două ori mai multe teste pe săptămână în septembrie comparativ cu aprilie – un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni.

Rata de infectare a crescut vineri la 1,16 şi la o medie de 1,21 pentru ultimele şapte zile, conform Institutului Robert Koch.

Înrăutăţirea situaţiei epidemiologice în Germania i-a determinat vineri pe organizatorii de carnavaluri din Renania de Nord-Westfalia să anuleze în acest an festivităţile, fiind vorba de o sărbătoare din vestul şi sudul ţării care adună în fiecare an zeci de mii de persoane.

Haos în Germania

Preşedintele parlamentului german a solicitat „emfatic” vineri tuturor parlamentarilor să respecte restricţiile legate de coronavirus, după ce un număr de politicieni de extremă dreapta au refuzat să o facă, informează agerpres.

„Acest lucru se aplică în special prin acoperirea gurii şi a nasului în toate proprietăţile Bundestagului”, a declarat politicianul veteran Wolfgang Schaueble la o sesiune parlamentară.

Acesta a mai subliniat faptul că într-adevăr, dezacordurile cu privire la eficacitatea purtării măştilor sunt legitime, „dar într-o democraţie trebuie să accepţi deciziile majorităţii”.

Avertismentul dur transmis de președintele parlamentului, care are puterea să-i suspende temporar pe parlamentari din sesiuni, intervine după o decizie a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) de a permite membrilor să decidă singuri dacă să poarte masca la locul de muncă.