Uncia de aur cu livrare în luna aprilie a scăzut cu un procent, până la 1.336,59 dolari, în condiţiile în care luni era cotată la 1.354,87 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele patru luni, după ce preşedintele ucrainean interimar a declarat că flota rusă din Marea Neagră menţine captive nave ale marinei ucrainene în baza de la Sevastopol.

Marţi însă, agenţia Interfax a informat că preşedintele rus Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a ordonat trupelor şi formaţiunilor care au luat parte la exerciţiile militare, în cadrul inspecţiei iniţiate la 26 februarie pentru verificarea capacităţii lor de luptă, să revină la bază.

În paralel, pieţele bursiere europene au deschis şedinţa de marţi în creştere, acţiunile băncilor şi cele ale grupului minier Glencore fiind cei mai buni performeri. Pe lângă reducerea tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, sectorul bancar şi acţiunile europene în general au profitat şi de pe urma speculaţiilor potrivit cărora Banca Central Europeană ar putea relaxa şi mai mult condiţiile de creditare la reuniunea de joi, după ce preşedintele BCE, Mario Draghi a declarat luni seara că inflaţia în zona euro este mult sub ţinta avută în vedere de BCE. AGERPRES