"În anii care au trecut prin diverse acte normative Guvernul României a luat din curtea MApN proprietăţi importante, pe care le-a trecut în mâna consiliilor locale şi primăriilor din foarte multe oraşe din România. Este momentul ca Guvernul României, indiferent ce culoare are acesta sau din ce coaliţie e format, să gândească în regim de urgenţă o soluţie juridică pentru a lua înapoi toate aceste terenuri şi a le înapoia Armatei Române", a precizat Costin, după o întâlnire cu lideri ai Partidului Social Românesc. 

El a adăugat că ar trebui să se creeze un fond suveran care să administreze terenurile armatei, să le gestioneze şi să le tranforme în lichidităţi cu care aceasta să se doteze suplimentar, să se modernizeze şi să-şi îndeplinească cerinţele de interoperabilitate ce derivă din apartenenţa României la NATO. 

"Vă dau un singur exemplu pe care îl regăsiţi în toată România. Numai spaţiile care au fost date printr-un HG de către Guvernul Boc Primăriei Sectorului 5 – o sută şi un pic de hectare de teren intravilan -, cu o valoare de piaţă astăzi care depăşeşte două miliarde de euro, cum sunt o mulţime de alte terenuri intravilane într-o mulţime de reşedinţe de judeţ, în zone care mai de care mai interesante, cu valori uriaşe. Toate acestea ar fi trebuit să fie transformate în lichidităţi şi pe banii obţinuţi să fie dotată şi organizată suplimentar Armata Română. Sunt bani mulţi pe care Armata ar trebui să-i ia înapoi şi să-i investească", a susţinut Costin. 

AGERPRES