Ministrul a ţinut să viziteze mai ales şantierele de la Tunelul Sighişoara şi de la Tunelul Daneş, obiective noi ce fac parte din tronsonul Sighişoara – Aţel. Cele două tuneluri au stadii înaintate de execuţie, de 91%, respectiv 70%, scrie news.ro.

"Este vorba despre tehnologii moderne. Poate nu ne dăm seama dar acest lucru se întâmplă din nou în România, după 50 de ani”, a spus Costescu. 

"Se întâmplă lucruri importante pentru România, infrastructura se dezvoltă şi în curând o să putem să ne bucurăm şi noi de o călătorie decentă dintr-un capăt în celalalt al ţării", a completat el. 

Oficialul a vizitat şi două poduri peste râul Târnava Mare, care măsoară câte 280 de metri şi au fost realizate în proporţie de peste 90%. În plus, ministrul a verificat lucrările de la două din gările aflate în construcţie în zonă, în Copşa Mică şi în Râmnicu Vâlcea, aflate în stadiu avansat de execuţie.

În prezent, circa 352 de kilometri de cale ferată se află în reabilitare între Sighişoara şi frontiera de vest, lângă Arad, în cadrul lucrărilor de modernizare a coridorului IV feroviar. După finalizarea lucrărilor, pe căile ferate modernizate se va putea circula cu viteze de 160 km/h.