Conform reglementărilor Uniunii Europene cu privire la tarifele de roaming, de la începutul lunii iulie, clienții Cosmote România vor plăti cu 21% mai puțin pentru apelurile inițiate în cadrul țărilor din UE, costul ajungând la 0,23 euro/minut (TVA inclus), și mai puțin cu 28% pentru apelurile primite în aceeași regiune, costul reducându-se până la 0,06 euro/minut (TVA inclus). Tariful roaming pentru SMS-urile trimise va fi mai mic cu 25%, de 0,07 euro/SMS (TVA inclus), iar traficul de date consumat în străinătate, în cadrul țărilor Uniunii Europene, se va reduce cu 55%, costul fiind de 0,24 euro/MB (TVA inclus). Noile tarife de roaming se aplică tuturor clienților Cosmote, postpaid și prepaid.

„A călători în străinătate, pentru o vacanță sau pentru o deplasare de afaceri, nu trebuie să mai fie un motiv pentru a-i suna mai puțin pe cei dragi. Experiențele trebuie împărtășite cu prietenii și familia, iar noutățile de afaceri cu partenerii. Cu noile tarife de roaming, clienții Cosmote vor economisi bani și vor putea să vorbească și să navigheze mai mult pe Internet în timpul călătoriilor în țările Uniunii Europene”, a declarat Oana Cristea, Manager Produse și Dezvoltarea Afacerii România, Romtelecom și Cosmote România.

De asemenea, abonații Cosmote au disponibilă extraopțiunea Travel & Surf cu tarife speciale pentru traficul de date consumat în țările Uniunii Europene, Spațiul Economic European (Lichtenstein, Islanda și Norvegia) și Elveția. Astfel, clienții pot alege Travel & Surf Daily S, ce oferă 10 MB pentru un cost de 2,48 euro (TVA inclus), Travel & Surf Daily M, ce oferă 50 MB pentru 6,2 euro (TVA inclus), amândouă cu 1 zi perioadă de valabilitate, sau Travel & Surf Weekly, cu 300 MB pentru 24,8 euro (TVA inclus), disponibilă o săptămână.