Până în prezent, zece tineri studenţi beneficiază de bursele oferite de Cosmote România, începând din 2010, ca urmare a selecţiilor făcute pe parcursul primelor două ediţii a Burselor Cosmote. “După două ediţii de interacţiune extraordinară cu studenţii din cele mai prestigioase universităţi din România, ne pregătim să devenim parte din viitorul a încă cinci tineri absolvenţi, prin lansarea unei noi provocări către cei mai ambiţioşi dintre ei. Suntem mândri să putem susţine cei zece tineri câştigători care au arătat pasiune şi determinare pe parcursul procedurilor de selecţie din cadrul ediţiilor anterioare, şi aşteptăm cu nerăbdare să cunoaştem candidaţii de anul acesta”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Senior Manager, Cosmote România.

Organizat sub forma unui concurs, acest program de responsabilitate socială continuă, şi în 2012, să identifice tinerii talentaţi şi ambiţioşi (cu vârsta maximă de 25 ani), cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective clare de carieră, absolvenţi de liceu din anii 2011 sau 2012, şi care au fost admişi în cadrul unei instituţii de învăţământ superior de stat, în cadrul sesiunii din 2012. Valoarea unei burse este de 700 RON/lună, pentru 9 luni (octombrie – iunie, în timpul anului universitar), pe tot parcursul studiilor universitare, conform prevederilor din regulamentul programului.

Ediţia 2012 a programului va avea loc în perioada 17 septembrie – 15 noiembrie 2012 şi va include 2 etape. Prima etapă, care este eliminatorie, va avea loc între 17 septembrie şi 15 octombrie, inclusiv, şi implică completarea şi înscrierea candidaturilor. După ce acestea vor fi analizate, vor fi desemnaţi 25 de candidaţi, în urma trimiterii dosarelor. În cadrul celei de-a doua etape, care va avea loc în zilele de 12 şi 13 Noiembrie 2012, cei 25 de candidaţi vor fi intervievaţi de către un juriu, care va desemna cei 5 câştigători. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 16 noiembrie 2012, pe www.burselecosmote.ro. Juriul ediţiei de anul acesta a programului Bursele Cosmote este: Cristina Bazavan, jurnalist/blogger cu o experienţă în media de peste 15 ani; Mihaela Perianu, fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 20 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training; Mihai Popa-Radu, Managing Partner al companiei Seeds for Success, una dintre cele mai reputate firme pe zona de Executive Coaching şi Leadership Skills Development din România; Sorin Psatta, Integrated Communication Director la Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi Camelia Beldeanu, Head of Technology, Customer Care and Operational Office al Cosmote România, cu peste şase ani experienţă în zona de resurse umane în companii din industria de telecom.

Dosarele de înscriere se trimit prin poştă, până la data de 15 octombrie 2012, pe adresa Cosmote România, Departamentul Corporate Affairs, Splaiul Independentei nr. 319G, SEMA Parc, Clădirea Atrium House, etajele 1 si 2, Sector 6 sau pe e-mail la [email protected], până pe 15 Octombrie 2012, ora 18.00.

Mai multe detalii despre program şi regulamentul acestuia sunt disponibile pe www.burselecosmote.ro.