Cosmote România va reduce, de la 1 iulie, tarifele pentru convorbirile în roaming pentru ţările din Uniunea Europeană cu până la 22%, în concordanţă cu reglementările Comisiei Europene, conform unui comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

Cosmote România reduce cu 10% tarifele de roaming pentru toate apelurile din ţările Uniunii Europene şi cu 22% pe cele primite în spaţiul UE, începând cu 1 iulie, în concordanţă cu reglementările Comisiei Europene.

Astfel, toţi clienţii operatorului, atât cei abonaţi cât şi utilizatorii de cartelă, vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,39 euro/min (fără TVA) pentru apelurile iniţiate şi de 0,15 euro/min (fără TVA) pentru apelurile primite în ţările din Uniunea Europeană.

În plus, începând cu 1 iulie, primirea de mesaje în casuţa vocală atunci când utilizatorii se află în roaming într-o ţară din Uniunea Europeană va fi înlocuită cu primirea unui SMS gratuit cu numărul de telefon al apelantului. De asemenea, pentru un control mai bun al costurilor, traficul de date va fi suspendat la atingerea pragului de 25 MB (echivalentul a 50 euro, fără TVA), dacă utilizatorii nu au anunţat în prealabil că nu doresc să opteze pentru această restricţie.

Mai mult, pe lângă destinaţiile tradiţionale, Cosmote a introdus Cambodgia în grila de destinaţii exotice. Clienţii noştri pot călători şi comunica cu familia, prietenii sau cu partenerii de afaceri din El Salvador, Qatar, Andorra, Angola, San Marino, Noua Zeelandă, Honduras, Insulele Britanice Virgine, Maldive, Nepal, Papua Noua Guinee, Gabon, Panama, Jamaica, Insulele Caraibe şi Insulele Jersey.

Abonaţii pot utiliza serviciile de roaming în 163 de ţări din întreaga lume, prin 366 de reţele partenere, în timp ce utilizatorii de cartelă pot comunica cu cei dragi în 156 de ţări, prin intermediul a 269 de reţele partenere.

Cosmote România avea 7,2 milioane de clienţi la 31 martie, fiind al treilea jucător local pe piaţa de telefonie mobilă.

SURSA: Cosmote