“Cosmote Romania a depus dosarul său de candidatură. Consecvenţa angajamentului său de a oferi clienţilor servicii de cea mai bună calitate care să acopere toate nevoile lor de comunicare, şi urmând tendinţele pieţei şi tehnologiei, compania intenţionează să ia parte cu succes la licitaţie pentru a-şi asigura dezvoltarea tehnologică viitoare şi pentru a-şi continua parcursul de creştere început în 2005”, au declarat oficialii companiei.

Oficialii RCS RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV, internet fix şi TV prin satelit, nu au dorit să comenteze. “Din păcate nu putem furniza momentan informaţii în acest sens”. Acesta a fost răspunsul companiei la solicitarea Capital.

Dosarele vor fi analizate până luni, 20 august, pentru ca licitaţia propriu-zisă să înceapă la data de 10 septembrie, iar rezultatul să fie anunţat în luna ocombrie.
În cadrul licitaţiei vor fi acordate două tipuri de licenţe: pe termen lung (15 ani, valabile până în aprilie 2029) şi pe termen scurt (1 an şi trei luni, valabile până în aprilie 2014).