Clienţii Cosmote care au sau activează o extraopţiune Connect Mobile (la abonament sau preplătită) au, până pe 30 aprilie 2013, posibilitatea de a activa gratuit o aplicaţie mobilă pe lună, prin alegerea între Mireo Navigation sau RadarMe, ambele powered by Cosmote. Dacă în prima lună un client alege să activeze gratuit Mireo Navigation şi să plătească pentru RadarMe, în următoarea lună el poate inversa, activând gratuit RadarMe şi plătind pentru Mireo Navigation. Astfel, utilizatorii pot experimenta două aplicaţii foarte utile din portofoliul Cosmote.

„RadarMe powered by Cosmote” a fost lansată la finalul lui 2012 şi este o aplicaţie freemium bazată pe localizare radar şi pe hartă, ce oferă servicii de chat, creare de grupuri şi alte opţiuni care permit o interacţiune relaxată cu prietenii şi cu ceilalţi utilizatori ai aplicaţiei.

Noua aplicaţie „Mireo Navigation powered by Cosmote” este disponibilă în Google Play şi este compatibilă cu smartphone-urile care utilizează Android 2.2 sau o versiune mai recentă şi care dispun de funcţia GPS. Dacă nu este aleasă opţiunea de utilizare gratuită, pentru a beneficia de serviciul de navigare, clienţii pot activa „opţiunea Mireo Navigation” pentru o taxă lunară de 1,49 € (TVA inclus). Hărţile sunt gratuite şi se stochează în telefon, astfel încât clienţii pot naviga întotdeauna, inclusiv în roaming, fără costuri adiţionale de date.