Cosmote priveşte cu încredere către anul 2011, sperând că situaţia economică se va îmbunătăţi şi va oferi premise mai bune întregii economii.

„Cosmote a investit în ultimii şase ani aproape 1 miliard de euro în total, aproape egalând veniturile realizate din 2005 până în prezent, şi anume 1,4 miliarde euro. Un calcul rapid arată că pentru fiecare 1,4 euro realizaţi ca venit, compania a returnat în România câte un euro în investiţii, în cursul ultimilor şase ani. Acest efort financiar a fost semnificativ la început, apoi a urmat o curbă descendentă firească de-a lungul anilor”, a declarat Konstantinos Apostolou, Financial Division Director, Cosmote România.

EBITDA a crescut la 73,7 milioane de euro, cu 12,7% mai mult decât în 2009.

„Principalul obiectiv al Cosmote este acela de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor. Aceasta a fost promisiunea noastră de la lansarea operaţiunilor în 2005 care va continua să ne ghideze şi în viitor. Iar atunci când faci comunicarea accesibilă oamenilor, oamenii vin la tine, iar compania prosperă”, a declarat Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote România, în cursul unei întâlniri informale cu membrii presei de business din România.

Cosmote avea 6,9 milioane de clienţi la 31 decembrie 2010. Lansată în 2005, Cosmote a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, compania şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. În prezent, operatorul oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu.