Coşmarul a luat sfârşit pentru sute de români: după ce au rămas blocaţi în străinătate timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, ei s-au putut întoarce, în cele din urmă, în România. Două aeronave plecate de la Madrid şi Barcelona au aterizat pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni, iar autorităţile spun că, până duminică, încă 5 zboruri vor aduce acasă românii care nu au putut să se întoarcă până acum din alte ţări europene, precum Italia sau Franţa.

Sute de persoane se bucură că au putut ajunge în sfârşit înapoi în ţară, la cei dragi, după două săptămâni de aşteptare şi zeci de zboruri pierdute. Ei povestesc că s-au descurcat foarte greu în Spania în toată această perioadă, mai ales că mulţi se aflau acolo doar pentru câteva zile şi nu s-au mai putut întoarce după impunerea restricţiilor.

Pe durata zborurilor de la Madrid şi Barcelona, oamenii au respectat cu stricteţe măsurile de protecţie, pentru a elimina orice riscuri. Pasagerii au purtat măşti şi au primit dezinfectant.

Românii au fost obligaţi să completeze în aeroport o declaraţie pe propria răspundere că vor sta în izolare la domiciliu timp de două săptămâni, relatează Antena 3.