Nu trece o zi fără ca liderul Pro România să nu-l mitralieze cu acuzații din cele mai dure pe Liviu Dragnea. De această data, a lansat o provoace celor din PSD care nu va fi deloc pe placul lui Dragnea. Mai exact, liderul Pro România a vorbit pentru prima dată despre posibilitatea unei colaborări cu PSD. Prezent într-o conferinţă de presă organizată de PRO România Arad, Ponta a spus nici mai mult nici mai puțin că singura colaborare posibilă a partidului pe care-l reprezintă ar fi cu PSD, dar numai dacă social-democraţii ar „scăpa” de Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Codrin Ştefănescu şi „toată gaşca”. Cu excepția PSD, Ponta nu vede interesată nicio altă alianţă politice sau electorală.
Declararația incediară a fost făcută de Ponta când a fost rugat să spună cum s-ar raporta Pro România la o eventuală alianţă a partidelor din Opoziţie.
„Dacă reuşeşte PSD să scape de Dragnea, Dăncilă, Darius Vâlcov, Codrin Ştefănescu şi toată gaşca, sincer, da, eu cred că natural cu PSD putem să colaborăm, dar nu mai am speranţe. Dacă credeam că se poate schimba ceva din interior, rămâneam în PSD. N-am nicio speranţă”, a spus Ponta. Liderul Pro România a exclus categoric posibilitatea de a reveni în partidul în care s-a afirmat. Ponta a susținut că PRO România nu va face alianţe politice sau electorale, dar ar putea susţine anumite cauze politice alături de formaţiuni din Opoziţie.
„PRO România, ca mişcare politică de centru-stânga pro-europeană, mai modernă, cu oameni mai profesionişti, va obliga PSD să se schimbe, să renunţe la teleormanizare sau să dispară. USR va obliga PNL să iasă din amorţire, să se schimbe sau să dispară. În acest moment, PSD şi PNL arată ca nişte dinozauri politici, două partide care nu sunt în stare să se schimbe, să vină cu ceva nou”, a completat Ponta.
În opinia sa, „adevărata miză a alegerilor din 26 mai, şi o singură miză va fi cât de mult reuşeşte să ia PRO România în raport de PSD”.

„Pentru că ceilalţi, PNL, USR, sigur vor lua voturile lor, mandatele lor, dar nu pot să schimbe nimic deocamdată, pot să schimbe în decembrie 2020, dacă vor câştiga alegerile. Noi putem să schimbăm pe 27 mai, dacă avem un rezultat bun vom mai convinge şi alţi deputaţi să vină alături de noi să-l schimbăm pe domnul Dragnea de la Cameră, vom convinge şi alţi parlamentari să vină alături de noi să schimbăm Guvernul Dăncilă, să avem un guvern mai bun. N-o să vedeţi un deputat PSD sau ALDE trecând la PNL sau USR, noi putem să îi convingem”, a spus liderul PRO România.

El s-a referit şi la electoratul din Vestul ţării, spunând că înţelege că oamenii au idei mai liberale.

„La Arad, nu am fost niciodată foarte popular, poate când veneam la raliuri eram ceva mai popular. Înţeleg, cunosc şi susţin ideea mult mai întreprinzătoare, mai liberală a oamenilor din Vestul ţării. Sper ca această idee să se ducă cât mai mult spre toate zonele ţării, acum, din păcate, ne cam teleormanizăm şi eu mă opun teleormanizării României şi avem puterea să facem acest lucru”, a mai afirmat Victor Ponta.