Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne face verificări la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), după ce șeful instituției ar fi cerut subordonaților să fie toleranți față de greșelile comise de candidați, după cum transmite Gândul.

Acest lucru a dus la dublarea numărului de candidați admiși. De asemenea, mai mulți polițiști au reclamat că tot mai mulți bucureșteni ar primi în mod nemeritat dreptul de a conduce. Această situație a atras inclusiv atenția serviciilor de informații, care au considerat că se pune în pericol siguranța publică.

Șeful SPCRPCIV ar fi sugerat examinatorilor să fie mai indulgenți

Șeful SPCRPCIV, comisarul-șef Crin Simene ar fi convocat o ședință de lucru, în cadrul căreia ar fi sugerat examinatorilor să fie mai indulgenți față de candidați și să nu respecte întocmai grila de punctare impusă de lege. Mai mult, acesta ar fi explicat că noua politică ar fi agreată de către factorii de decizie din Ministerul de Interne, au precizat sursele citate.

Cu toate acestea, unii dintre polițiști au continua să examineze în litera legii și ca urmare, o parte dintre aceștia ar fi fost mutați pe alte funcții. De la 1 iulie 2020, opt ofițeri au plecat de la Serviciul Permise Auto București.

În acest context tensionat, în urmă cu o lună, un grup de polițiști ai SPCRPCIV au trimis o sesizare la Corpul de Control al Ministrului, în care, conform surselor citate, ar fi menționat că șeful structurii are „un comportament ostil” față de subalterni, că îi „presează” să dea mult mai ușor permise de conducere, pentru a crește, în mod artificial nivelul de promovabilitate.

De asemenea, ei au reclamat și mutarea polițiștilor „incomozi”, fără a exista un act administrativ, situație „contrară regulamentului de organizare și funcționare”.

În urma acestei sesizări, a fost declanșat un control în urmă cu aproximativ trei săptămâni la SPCRPCIV și mai mulți polițiști au fost deja audiați.

Sursa foto: Dreamstime