Lista cu statele africane afectate de noul coronavirus continuă să crească, după ce pe continentul african săptămâni la rând nu au fost cazuri de infectare.

Republica Capului Verde a anunţat că primul caz de COVID-19 din această ţară a fost confirmat joi seara, conform Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei Sociale.

Pacientul este o persoană de naţionalitate britanică, în vârstă de 62 de ani, care a ajuns pe insula Boa Vista la data 9 martie şi a început sa prezinte simptome de febră şi tuse la 16 martie, a precizat ministrul Sănătăţii, Arlindo do Rosario, într-un comunicat.

“Pacientul este stabil din punct de vedere clinic şi primeşte toate îngrijirile necesare pentru a fi evitate noi contaminări”, a declarat el, conform Agerpres.

Precaritatea sistemelor medicale

Ministrul a precizat că mizează pe cetăţenii şi instituţiile din toate insulele Republicii Capului Verde pentru a stopa răspândirea coronavirusului şi a promis că va face tot posibilul pentru a-şi proteja ţara.

Republica Capului Verde, situată în largul coastelor Africii de Vest, a suspendat începând de miercuri toate zborurile internaţionale de pasageri.

Trebuie menționat faptul că experții au anunțat deja că sunt îngrijorați, știută fiind precaritatea sistemelor medicale din Africa.

Namibia, Rwanda şi Eswatini, fostul Swaziland, Maroc, Tunisia, Egipt, Algeria, Senegal, Togo, Camerun, Burkina Faso, Republica Democrată Congo, Nigeria, Coasta de Fildeş, Gabon și Ghana sunt alte țări africane care au anunțat recent cazuri de infecție cu COVID – 19.