Epidemia de coronavirus supune autoritățile din SUA la grele încercări. După ce a circulat o informație că un om din proximitatea președintelui Donald Trump este suspect de coronavirus, mai mulți senatori americani au anunțat că își închid birourile, în contextul epidemiei.

Astfel, senatoarea democrată Maria Cantwell a anunţat miercuri că îşi închide biroul din Washington D.C. pentru că în ajun un membru al echipei sale a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

”Activitatea legislativă nu va fi perturbată”

La rîndul său, senatorul republican Tom Cotton a anunţat joi într-un comunicat că îşi închide biroul din Washington D.C. ca măsură de precauţie.

“Este probabil ca şi alţi angajaţi ai Congresului să fie testaţi pozitiv zilele care vin”, a menţionat senatorul.

El a subliniat că activitatea legislativă nu va fi perturbată decât în foarte mică măsură, întrucât de vineri legislatorii intră într-o pauză de o săptămână, informează Agerpres, preluând media din SUA.

Măsuri la Capitoliu

În context, clădirea Capitoliului, care găzduieşte legislativul SUA, a fost în mare parte închisă publicului joi, senatoare Cantwell a confirmat că omul din echipa sa a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus Covid-19.

Accesul limitat în clădire va fi permis cu începere de la ora locală 5 p.m. (21.00 GMT), dar Centrul pentru vizitatori al Capitoliului va rămâne închis şi toate tururile publice sunt suspendate, au precizat responsabilii cu securitatea şi administraţia ai Camerei reprezentanţilor şi Senatului (“sergeant at arms”).

Vor putea intra în continuare membrii legislativului, personalul cabinetelor şi vizitatori pentru chestiuni oficiale, arată sursa citată.