Autoritățile au anunțat miercuri că Spania a înregistrat un al doilea deces cauzat de infectarea cu noul coronavirus în cazul unui bărbat în vârstă de 82 de ani, care avea şi afecţiuni cronice, relatează AFP, citată de agerpers.

„Această persoană avea pneumonie şi a fost diagnosticată pozitiv la coronavirus astăzi (miercuri)”, a indicat într-un comunicat Departamentul de Sănătate al guvernului regional basc.

Marți, Spania anunțase primul deces în cazul unui bărbat care a murit în luna februarie şi a cărui autopsie a dezvăluit că era infectat cu noul coronavirus.

200 de cazuri de coronavirus în Spania

Miercuri, la 17:00 GMT, în Spania erau 200 de cazuri de contaminare în toată ţara, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile spaniole s-au mobilizat și au luat măsuri de precauţie. Astfel, evenimentele sportive au fost organiazte cu uşile închise, iar unele congrese medicale au fost anulate pentru ca personalul medical să rămână disponibil.

Până în prezent, Spania a exclus adoptarea unor măsuri drastice, cum ar fi închiderea şcolilor, spre deosebire de Italia, unde au fost înregistraţi peste 100 de morţi şi 3.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.