Autorităţile din Irlanda de Nord au confirmat joi primul caz de infectare cu coronavirus, directorul serviciilor medicale din regiunea britanică, Michael McBride, afirmând că pacientul a călătorit din Italia via Dublin.

Cazul survine după alte 15 confirmate în cursul zilei în Regatul Unit de către şeful serviciilor medicale din Anglia, Chris Whitty, anunță Agerpres, preluând presa internațională.

Covid-19 a ajuns în 50 de țări

Tot joi, Spania a anunţat că au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire. Din total, 11 au călătorit recent în Italia. Unul dintre pacienţi se află în stare gravă. Este vorba despre un bărbat internat în Madrid.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 500 de cazuri confirmate.

Epidemia se extinde

Danemarca, Norvegia şi Estonia au anunţat joi primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Danemarca a anunţat un prim caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors din nordul Italiei şi care se află într-o stare relativ bună.

De asemenea, Estonia a confirmat primul caz de contaminare cu coronavirus la un bărbat care s-a întors din Iran.

În Norvegia, primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat la o persoană asimptomatică venită dintr-o zonă din China în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.