Ion Țiriac este blocat se pare pe aeroportul elvețian din cauza epidemiei de coronavirus. Potrivit unor surse, acesta se afla în drum spre Namibia, acolo unde urma să participe la o partidă de vânătoare, scrie realitatea.net.

Din păcate pentru miliardar, cu puțin timp înainte de îmbarcare, președintele Namibiei a interzis accesul europenilor în țară și Ion Țiriac nu a mai putut să plece.

Bilanțul epidemiei în Europa

Noul coronavirus a provocat moartea a cel puţin 5.402 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în luna decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale şi difuzat sâmbătă, relatează France Presse.

Peste 143.400 de cazuri de infectare au fost raportate în 135 de ţări şi teritorii de la declanşarea epidemiei. Totuşi, acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă realitatea deoarece ţările au politici de testare mai mult sau mai puţin restrictive.

Punere în izolare, şcoli, magazine şi frontiere închise, reuniuni interzise – acestea sunt doar câteva dintre principalele măsuri luate în Europa pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, mai notează AFP.