Temerile privind riscurile ca infecțiile cu coronavirus să fi ajuns inclusiv în rândul membrilor Guvernului s-au risipit, cel puțin deocamdată.

Luni autoritățile au emis o informare de presă în care precizează că cele 3 cazuri, posibili contacți ai femeii de 42 de ani din București, despre care s-a discutat ca ar fi putut contacta coronavirus, și ar fi avut legătură cu Guvernul României, au ieșit cu rezultat negativ.

Astfel, o femeie de 42 de ani din București, confirmată în cursul zilei de 8 martie cu coronavirus, ar fi avut contact cu persoane din rândul personalului care își desfășoară activitatea în clădirea Guvernului, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Informația a condus la verificări suplimentare și a fost nevoie să se ia măsuri preventive.

Măsuri preventive

”În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, emis în cursul zilei de luni.

Conform unor surse, ar fi vorba de contact cu personal de la bucătăria Guvernului.