Conform datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 16.306 de persoane, informează Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID.

Au fost înregistrate 47 reacţii comune şi minore

Potrivit Comitetului, până în prezent, au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 92.706 de persoane.
La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 47 reacţii comune şi minore, dintre care 10 de tip local şi 37 generale. Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 314 reacţii, dintre care 311 comune şi minore – 129 locale cu durere la locul injectării şi 182 – generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie), alte trei fiind în curs de investigare. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID a anunțat ieri, imunizare a 17.846 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început luni în mai multe spitale, din întreaga țară. Sunt 376 de centre de vaccinare în toată țara, dar numai în jur de 50 au funcționat în săptămâna care a trecut. Campania de vaccinare, care în primă fază se adresează cadrelor medicale, a demarat oficial în România în data de 27 decembrie 2020. Din această săptămână, „activitatea în centrele de vaccinare va funcționa neîntrerupt, 7 zile din 7, după un program de la 8 dimineața la 8 seara. Și după 8 seara se continuă și se poate face vaccinarea pentru personalul propriu care fie este în serviciu de gardă, fie în turele de noapte, tocmai pentru a se facilita accesul la vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.