Trei cadre medicale din Timişoara au fost depistate pozitiv cu COVID-19, cu toate că s-au vaccinat deja. Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, explică în mod foarte simplu situaţia: cei trei aveau deja boala la momentul vaccinării, însă erau asimptomatici când au primit doza de vaccin.

“Vorbim despre două cadre medicale și un cadru auxiliar. Cadrul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare și celelalte cadre medicale estimativ la 6-7 zile. Nu erau încă sub protecția vaccinului, deci nu le-am pus în acest context.

Erau în cursul bolii, simptomatic ușor toate trei și când i-am testat i-am descoperit pozitiv. Nu îi punem în contextul vaccinării”, a declarat managerul unităţii medicale pentru Digi24.

În prezent, starea celor trei cadre medicale este una bună, iar vaccinul împotriva COVID-19 îi ajută, pentru că încep să producă anticorpi neutralizanți care lupta cu boala.

Ar trebui să fie românii testaţi înainte de vaccinare?

Medicul Cristian Oancea a mai vorbit şi despre posibilitatea ca românii să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de momentul vaccinării. Managerul timişorean spune că rezultatul testului depinde de încărcătura virală și ar putea fi fals negativ.

“Depinde de încărcătura virală. Astăzi poți să fii negativ și peste 2 zile pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană COVID pozitiv, mâine avem și noi. Trebuie să treacă 6-7 zile”, a declarat acesta.

Cristian Oancea a mărturisit că a făcut şi el deja vaccinul împotriva noului coronavirus, cu toate că are fond alergic, însă nu a înregistrat niciun efect advers. În plus, 90% dintre colegii săi și-au făcut vaccinul împotriva COVID-19.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin