În plus, aceasta a precizat că adoptarea noului buget al UE de către comisia Ursula von der Leyen este condiționat de asemenea, de respingerea candidaturii Rovanei Plumb.

”Suntem în al 12-lea ceas! În opinia mea, dacă Bugetul 2021-2027 nu va fi adoptat până la finalul acestui an, peste 100 de mii de proiecte vor fi afectate în toate statele membre, ca și alte programe precum Erasmus, Cosme, Horizon, de care beneficiază studenți, cercetători, mediul academic din întreaga Uniune Europeană. Pentru România, pentru satul românesc și pentru fermierii români este de asemenea vital să beneficieze de banii europeni din Bugetul 2021-2027 încă din prima zi a implementării acestuia, 1 ianuarie 2021”, arată Corina Crețu într-o postare pe Facebook.

Joi, europarlamentarii din Comisia Juridică au votat în unanimitatea respingerea candidaturii Rovanei Plumb din cauza problemelor legate de împrumuturile acesteia.

”Simplificarea regulilor de accesare a banilor europeni a fost prioritară în timpul mandatului meu de Comisar European. În acest scop, un grup de experți special creat a oferit o serie de recomandări, care azi se regăsesc în propunerea Comisiei Europene pentru Bugetul 2021-2027. Sper ca dialogul dintre co-legislatorii europeni (Parlamentul European și Consiliul European) pe marginea acestui Buget să fie reluat cât mai repede posibil”, a mai arătat Corina Crețu.