'La 19h30, ora Phenianului (10h30 GMT), internetul şi reţeaua 3G a Coreii de Nord au fost paralizate', a anunţat agenţia chineză de presă Xinhua.

Societatea americană de securitate informatică Dyn Research a confirmat pe Twitter că R.P.D. Coreeană a suferit sâmbătă o 'întrerupere a conexiunii la internet la scară naţională'.

Conexiunea internet a Coreii de Nord a fost restabilită după cinci ore de întrerupere, a indicat ulterior aceeaşi societate.

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă SUA că a privat-o de conexiunea internet la începutul săptămânii, denunţând 'metode de gangster'.

Această ţară fusese efectiv deconectată total de la reţeaua mondială internet nouă ore luni, la câteva zile după ce fusese acuzată de SUA că ar fi iniţiat o vastă piratare a calculatoarelor companiei Sony Pictures pentru a o constrânge să anuleze lansarea în sălile cinematografelor a comediei 'Interviul care ucide !', o parodie despre un complot fictiv al CIA în vederea asasinării liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Marţi, Coreea de Nord, ale cărei toate cele patru reţele de conexiune trec prin compania chineză de comunicaţii Unicom, fusese din nou privată de internet, de data aceasta pentru scurt timp.

SURSA: Agerpres