'Toată lumea ar trebui să-şi amintească clar că Statele Unite au declarat primele război ţării noastre', le-a spus ministrul de externe Ri Yong-Ho jurnaliştilor la New York, unde a participat la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU. 

'Din moment ce Statele Unite au declarat război ţării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere strategice americane chiar şi atunci când acestea nu se află în spaţiul nostru aerian', a declarat şeful diplomaţiei nord-coreene. 

Sâmbătă, bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un "mesaj clar" Phenianului, ale cărui provocări şi ambiţii nucleare au declanşat furia preşedintelui Donald Trump, a informat Pentagonul. 

Escalada verbală între preşedintele american şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârşitul săptămânii trecute când Donald Trump a afirmat despre liderul de la Phenian că este un 'nebun', în timp ce regimul nord-coreean a anunţat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.

AGERPRES