Cine este Sebastian Dobrincu

În decembrie 2016, Sebastian Dobrincu a pus bazele companiei sale Storyheap, care astăzi este cotată la câteva zeci de milioane de dolari. Storyheap este o platformă care vinde soluții de statistică și interconectează conturile de Instagram, Facebook, Snapchat și Twitter ale clienţilor. Încă de la înființarea companiei, Sebastian a primit oferte cu multe zerouri pentru a o vinde și a fost tentat să facă acest lucru. La 17-18 ani a avut pe masă cecuri de milioane de dolari pentru a-și vinde ideea. Însă a ascultat de sfaturile altora și de inspirația proprie şi a refuzat. Și-a zis că dacă la momentul acela zero valorează 1-2 milioane de dolari, peste 2-3 ani va valora de cel puțin 20 de ori mai mult. Și a avut dreptate.

Sebastian Dobrincu a fost descurajat de unii profesori, dar nu a renunțat niciodată la visul său. A muncit enorm, iar astăzi culege roadele. Deși stă în Los Angeles, Sebastian vine des în România, acasă. El nu este doar un geniu în programare, ci are şi o pasiune pentru muzică. Când era mic, părinții l-au dus la canto, dar a renunțat repede, deși avea talent la muzică. Acum, tânărul de 21 de ani a lansat o piesă semnată Marius Moga și se bucură deja de succes și în acest domeniu.

“Liderul generaţiei de mâine” la Gala Capital

Cititorii Capital l-au votat pe Sebastian Dobrincu drept “Liderul generaţiei de mâine” la categoria “Tinerii geniali ai României”, iar premiul a fost înmânat în cadrul Galei Premiilor Capital: Eroii Anului 2019 de către Cristina Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării. Sebastian nu a putut ajunge, din păcate, în România, însă premiul a fost ridicat de mama sa şi de fratele lui mai mic.

“Mulţumim frumos! Ne onorează acest premiu! Ne pare rău că nu a putut să fie în această seară aici, dar îl reprezintă fratele lui. Vă mulţumim din suflet!”, a declarat pe scenă Carmen Dobrincu, mama lui Sebastian.

Gala Premiilor Capital Eroii Anului 2019 a fost organizată cu ajutorul partenerilor: Fondul de Garantare și Creditare IFN, Tera Steel, International Alexander, Grampet Group, Arsene, Diaconescu & Asociații, Alpha Bank, Tinmar Energy, Garanti Bank, Alexandrion Group, Romgaz, Fair Value Consulting, Face Convention Center, Zarea, Aura Natural Gold Water, Florăria Magnolia, Iiana, Sir Ludovic, Roserry.