Concluzia Colegiului Medicilor arată că doctorii au greșit în cazul morții bebelușului. Potrivit anchetei, decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți.

Părinţii i-au acuzat pe medici pentru neglijenţă, dar şi pentru că nu au avut reacţie pentru a le salva copilul. Poliţiştii au deschis la acea vreme o anchetă pentru ucidere din culpă.  Cum medicii au primit doar un vot de blam de la Colegiul Medicilor din România, părinţii copilului sunt nemulţumiţi şi au la dispoziţie 15 zile pentru a contesta decizia forului medical.

Părinții micuțului i-au acuzat de la început pe medicii de la clinica Sanador că nu au avut nicio reacție după ce copilul s-a simțit rău. Ei spun însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil. Medicii de pe ambulanță însă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

După operația de hernie inghinală, copilul agoniza la propriu, dar medicii le-au spus părinților că sunt reacții normale după operație, fără să se asigure că nu sunt complicații. La câteva ore de la intervenţia chirurgicală, starea de sănătate a băieţelului s-a agravat şi a intrat în stop cardiorespirator, nemaiputând fi resuscitat.

În raportul medico-legal finalizat la mai bine de două luni de la moartea copilului în dreptul cauzei morţii scrie hemoragie acută lentă, pe care medicii de la IML spun că doctorii de la Sanador nu au depistat-o la timp.

Rezultatele de la IML au ajuns şi la anchetatorii care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, dosar în care este suspect și medicul care s-a ocupat de operaţia copilului.

Specialiştii spun că operația nu ar fi trebuit însă să fie una care să ridice probleme.