Că în România lucrurile nu stau așa o demonstrează multele dezbateri și articole din ultima perioadă, mai ales pe tema alocațiilor, din care reiese clar că, după părerea guvernanților, cei care trebuie să plătească pentru criză sunt, în primul rând, copiii. Președintele Iohannis a retrimis legea privind mărirea alocațiilor în Parlament, și el, alături de liberali, fiind de acord cu faptul că banii alocați copiilor ar aduce daune teribile la buget. Dar ce pretenții să ai de la Președintele Iohannis, când girează acțiuni ca micșorarea taxelor pentru bănci și pentru marile corporații din asigurări și energie, când laudă liberalii că au fost descurcăreți și au găsit, în sărăcia lăsată de PSD, resurse bugetare pentru frații Micula sau clientela PNL, când Raportul Curții de Conturi, care demonstrează furăciunile și risipa de bani, nu îl mișcă cu nimic? Nu, lupta liberalilor și a Președintelui nu e cu corupția, cu pensiile speciale, cu risipa, ci, în primul rând, cu copiii acestei țări!!

Dar, nici măcar această luptă nu este una asumată. Dezbaterea pe lege e blocată, pentru că la Senat PNL-iști și USR-isti nu lucrează, adică chiulesc, adică nu votează. Și ca șmecheria lor să fie maximă, să nu se reducă doar la o “tragere de timp”, politicienii partidelor amintite își iau lefurile în continuare. Pentru că pot și pentru că nu-i întreabă nimeni nimic. Degeaba se agită opoziția, degeaba cere transparență și asumare. Atâta timp cât chiulangii au protecția Președintelui Iohannis, iar alegătorii lor nu ripostează, aceștia își văd în continuare de campania electorală. 

Dacă prognoza grandioasă a liberalilor despre salvarea României se adeverește, atunci să nu uităm totuși că eroii vor fi copiii. Ei vor salva bugetul, datorită lor România va avea “un ritm anual de creștere de peste 6% în 2024”, va avea “peste 970 Km de autostrăzi şi drumuri expres finalizate în perioada 2021-2024 din care 660 km de autostradă”, în România va fi majorat “PIB-ul cu peste 450 mld lei până la peste 1500 miliarde lei la finalul anului 2024” și desigur multe altele, printre care și un sistem de sănătate foarte bine pus la punct, nemărindu-se alocațiile putând fi mărit și bugetul de la sănătate. Probabil că anul ăsta, pentru mărirea  bugetului  serviciilor secrete nu e nevoie de banii de alocații, aceștia epuizându-se cu cheltuielile mai sus enumerate. 

Adevărul e că suntem prostiți de un an de cei care se consideră salvatorii României, profesioniștii politicii și curajoșii lumii, realitatea fiind o spoiala și o lipsă de asumare, minciuni și sloganuri cât cuprinde. 

Ah, și mai e ceva – și împrumuturile trebuie plătite! Deci, dragi copii, plătiți și azi și în viitor. Voi sunteți eroii noștri!