Contre în PNL! Emil Boc cere relaxarea restricțiilor, pe modelul adoptat de mai multe țări din Uniunea Europeană.

El solicită Guvernului să vină cu măsuri concrete pentru domeniul HoReCa și a criticat modul de calcul a ratei de infectare.

Contre în PNL! Emil Boc critică Guvernul

Primarul Clujului, Emil Boc, una din figurile grele ale PNL, crede că Guvernul trebuie să elimine treptat restricțiile.

„Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare.

Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă.

Cred că aceste măsuri trebuie evaluate și la noi într-o perioadă scurtă și să se actualizeze în conformitate cu ceea ce ne spun specialiștii.

Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști”, a declarat Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

A criticat modul de calcul al ratei de infectare

Emil Boc a mai criticat și modul de calcul al ratei de infectare, pentru că nu ține cont de numărul de teste.

El a cerut soluții pentru HoReCa și organizarea unui festival test, pentru a se vedea dacă se infectează chiar așa multă lume.

În cursul zilei de luni, Guvernul a negat vehement unele informații apărute pe surse, care anunțau că s-ar putea renunța la unele restricții.

”Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la „relaxarea restricțiilor” adoptate de Guvern, fiind citate surse guvernamentale, facem următoarele precizări:

Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate.

Retragerea restricțiilor depinde de nivelul de răspândire al virusului

Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității.

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare.

La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.