Florin Cîțu este mulțumit de metoda de calcul al ratei de infectare cu SARS-CoV-2

Mai mult, Cîțu a declarat că o schimbare în acest sens ar trebui bazată pe o fundamentare ştiinţifică şi ar trebui să simplifice lucrurile.

“Pentru a schimba ceva trebuie să vedem cum a funcţionat ce am avut până acum. Mie mi se pare că ce am avut până acum a funcţionat foarte bine. Dacă există o fundamentare ştiinţifică pentru a modifica ceva, sunt gata să o văd. În acelaşi timp, sunt adeptul modificărilor prin simplificare.

Dacă o modificare face lucrurile mult mai complicate şi ne va fi mult mai greu să înţelegem ce vrem să facem, nu aş susţine aşa ceva. Repet, vreau să văd exact ce se întâmplă, dacă există o documentare ştiinţifică, o analiză empirică, statistică, să arate clar că ceea ce s-a făcut până acum a avut deficienţe şi acele deficienţe pot fi cuantificate, bineînţeles că ne vom uita în direcţia modificării”, a declarat Florin Cîţu la Spitalul “Dr. Carol Davila”, întrebat dacă agreează ideea responsabililor de la Ministerul Sănătăţii de a schimba modul în care se calculează rata de infectare prin includerea în acest calcul a celor din centrele sociale.

Metoda de calcul a funcționat foarte bine

Premierul a precizat că, din datele pe care le are, până în prezent, ceea ce a fost făcut a funcţionat “foarte bine”.

“Până acum eu spun că ceea ce a fost făcut a funcţionat foarte bine; ne uităm la cifre, nu doar o spun eu, ne uităm în continuare că în România numărul de cazuri de bolnavi care sunt internaţi la ATI rămâne sub 1.000, ne uităm la numărul de telefon 112, ne uităm la toate celelalte informaţii pe care avem, numărul de internări în spital şi vedem că în mare am gestionat bine această pandemie. (…) Pot să existe alte analize statistice, alte analize de la Ministerul Sănătăţii care să demonstreze contrariul”, a afirmat Cîţu.