Astfel, companiile din România tind să adopte tot mai mult angajările pe termen determinat pentru posturile de execuţie, o tendinţă în creştere evidenţiată de evoluţia raportului angajări permanente – temporare din primele cinci luni ale anului.
„Anul acesta, procentajul angajaţilor temporari pe care partenerii noştri i-au angajat ulterior cu contract pe termen nedeterminat a scăzut la 31%, faţă de 35% în cursul anului trecut. Aceasta semnalează două aspecte: în primul rând angajatorii preferă tot mai mult contractele pe perioade determinate, iar pe de altă parte, sunt aproape de a-şi fi completat necesarul de angajaţi permanenţi”, a explicat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, a treia cea mai mare companie de recrutare din România, după cifra de afaceri din 2010.
Scăderea cu patru puncte procentuale a numărului de angajaţi temporari care sunt ajung să semneze un contract pe perioadă nedeterminată la finalizarea termenului iniţial reprezintă primul simptom al viitoarei tendinţe pe piaţa muncii, în viziunea Trekwalder.
„Angajatorii se vor concentra pe recrutări pentru poziţiile de coordonare, management şi conducere, respectiv pe angajări temporare pentru posturile de execuţie şi producţie”, a declarat Bogdan Florea.
Angajatorii continuă să prefere angajările pe termen determinat pentru că acest sistem le permite să îşi ajusteze forţa de muncă folosită cu volumul şi fluxul comenzilor. Firma Trenkwalder a înregistrat o cerere cu 46% mai mare şi pe segmentul de recrutare temporară, intermediind în primul trimestru peste 3.800 de locuri de muncă – faţă de 2.600 în primele trei luni ale anului trecut. Pe acest segment, creşterea veniturilor a fost de 57% în T1, comparativ cu acceaşi perioadă din 2010.
Compania cu sediul central în Sibiu a încheiat trimestrul I cu venituri de 5,92 milioane euro, faţă de 3,81 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul revenirii cererii de servicii HR pe toate segmentele.