„Societatea Naţională Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii asupra încheierii unui acord cadru cu o durată de 8 ani cu General Electric Global Services GmbH/ GE Global Parts & Products GmbH, al cărui obiect este prestarea de servicii complete de întreţinere şi reparaţii pentru turbina, generatorul electric, ventilele, sistemele auxiliare aferente de la Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă, în valoare de 119.983.937 dolari, valoare care depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă a companiei, la nivelul situaţiilor financiare anuale aferente anului 2018, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, SNN are obligaţia de a raporta astfel de contracte”, arată un contract transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dacă aceste reparaţii nu vor fi făcute, siguranţa populaţiei ar putea fi în pericol, având în vedere că este vorba de sectorul nuclear.

Reactorul 1 a fost pus în funcţiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcţionează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW, care asigură circa 20% din producţia naţională de electricitate.

Compania se află în subordinea Ministerului Energiei.