Rompetrol Downstream a câştigat un contract cu Primăria Capitalei, prin care se angajează să livreze carburanţi pentru autovehiculele din parcul auto al Primăriei, până la sfârşitul anului în curs, sub forma de bonuri valorice. Informaţia reiese din datele Sistemului Electronice de Achiziţii Publice, potrivit economica.net. Valoarea estimată iniţial de Primărie pentru acest contract era de 950.000 de lei, dar, în final, înţelegerea a fost semnată pentru 882.000 de lei.

„Bonurile valorice pentru carburant auto se vor prezenta sub formă de carnete de 25-50 file, valoarea unei file fiind de 30 lei. Bonurile vor fi utilizate la achiziționarea de benzină fără Pb CO 95/98 sau motorină Euro 5 (nediferențiat), valabilitatea lor fiind nelimitată (până la epuizare) în conformitate cu cerinţele şi specificaţiile tehnice din Caietul de sarcini. Durata contractului este de 120 de zile, dar nu mai târziu de 31.12.2019”, se arată în anunţul de atribuire.

Nu este pentru prima oară când Rompetrol câştigă o licitaţie organizată de Primaria Capitalei. Compania a câştigat şi licitaţia organizată în această vară de Societatea de Transport Bucureşti (STB), societate controlată de municipalitate, pentru furnizarea de carburant necesar parcului de autovehicule al companiei. Rompetrol Downstream va furniza STB până la 75,4 milioane de litri de motorină Euro 5 şi până la 42.000 de litri de benzină, pentru următorii doi ani, valoarea totală a contractului fiind de 290,6 milioane de lei, potrivit datelor din anunţul de atribuire, mai mică decât valoarea estimată iniţial de STB, de 317,1 milioane de lei.