Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, va călători luni la Houston (Texas) pentru a se întâlni cu familia lui George Floyd, la două săptămâni după moartea acestuia în cursul unei arestări brutale, care a declanşat un val de proteste antirasiste în SUA şi în lume, relatează Reuters.

Biden va prezenta condoleanţe rudelor lui George Floyd şi va înregistra un mesaj video pentru o slujbă ce va avea loc mai târziu în cursul aceleiaşi zile la Houston, dar la care nu prevede să participe pentru a nu o deranja cu prezenţa dispozitivului său de protecţie din Secret Service, serviciul care asigură securitatea celor mai înalţi demnitari americani, au menţionat consilieri ai fostului vicepreşedinte.

Joe Biden a plecat rareori din statul său, Delaware, în ultima perioadă

Democratul Joe Biden l-a criticat în ultimele zile pe preşedintele Donald Trump pentru răspunsul său la protestele declanşate după moartea lui Floyd, aminteşte Reuters.

În contextul pandemiei de COVID-19 care continuă şi a măsurilor de izolare luate inclusiv în SUA, Biden a plecat doar de câteva ori din statul său, Delaware, şi pe distanţe mult mai scurte, scrie Agerpres.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama este apreciat de susţinătorii săi, între altele, pentru capacitatea de a-şi exprima compasiunea faţă de persoane îndoliate; prima sa soţie şi fiica lor de un an au murit într-un accident de maşină, iar fiul său Beau a murit de cancer cerebral.