Analiștii consideră că în special gupul Volkswagen va pune presiune pe furnizorii săi de componente pentru ca aceștia să reducă prețurile, însă și alte mari companii auto vor proceda la fel. Dacă grupul din Wolfsburg urmărește să reducă astfel pierderile cauzate de scandalul Dieselgate, ceilalți producători vor urmări să își asigure costuri cât mai mici de aprovizionare pentru a maximiza profiturile.  Cu toate acestea, directorul financiar al Continental se declară pregătit pentru orice situație, iar rezultatele aferente primului trimestru sunt de bun augur pentru bilanțul întregului an. Comenzile din industria auto – care reprezintă circa 60% din portofoliul Continental – ar putea fi chiar mai mari în acest an decât în 2015, impulsionate de veniturile de peste 9 miliarde de euro din primul trimestru.

Tot ca efect al rezultatului promițător din primul trimestru, germanii de la Continental au ridicat previziunile în privința fluxului de numerar generat pentru întregul an 2016 de la 1,8 miliarde la două miliarde de euro. Totodată, datoria netă a scăzut după primele trei luni din acest an de la 4,10 miliarde de euro până la 3,08 miliarde.

În 2015 grupul Continental a realizat o cifră de afaceri de 9,2 miliarde de euro, în creștere cu 14% față de anul anterior. Drept urmare, concernul a majorat participarea la profit a angajaţilor săi pe plan mondial. Pentru anul financiar 2015, compania va distribui o sumă record în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro către angajaţii eligibili. Baza de calcul pentru sumele distribuite variază în funcţie de ţară și, conform oficialilor Continental, s-au luat în considerare atât normele juridice, cât şi nivelul local al preţurilor şi al salariilor. Pe baza acestora, suma per angajat în România, se situează la 600 de euro, cu 20% mai mult față de anul fiscal 2014.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare în România la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Grupul avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.