Plafonul lunar de carburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto va fi redus cu 50%, până la sfârşitul anului, concomitant, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

El a explicat că în cazul miniştrilor şi celor asimilaţi acostora cantitatea de combustibil care va putea fi consumat de maţinile din dotare se va reduce de la 400 litri la 200 litri. Consumul lunar al  ministerelor, CNAS şi alte instituţii de specialitate va fi redus de la 300 litri la 150 litri, în cazul prefecturilor şi instituţiilor de specialitate judeţene, consumul va ajunge de la 350 litri la 175 litri.

Consiliile Judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti va putea consuma 150 litri, faţă de 300 litri cât puteau consuma lunar până acum. Limita stabilită pentru Consiliile Locale ale oraşelor este de 125 litri, faţă de 250 litri, cât este în present, iar Consiliile Locale din comune vor avea dreptul la un consum lunar de 75 litri, faţă de 150 litri în prezent.

“Exista un vid legislative cu privire la aceste normative care vizează consumul de combustibil pentru autorităţile locale. Aşa s-a ajuns ca unele autorităţi să respecte normativul din 2001, iar altele să stabilească normative proprii, ajungându-se să aibă un consum nelimitat. Curtea de Conturi a sesizat acest lucru şi ne-a solicitat să regelementăm şi să standardizăm consumul”, a spus Boc.