Consumer Electronics Show a debutat, în New York, în anul 1967 şi avea loc o dată la doi ani, în diferite oraşe din SUA. În anul 1998, show-ul s-a mutat permanent la Las Vegas şi se desfăşoară în fiecare an la începutul lunii ianuarie.
În anii ’70 CES era un târg modest care nu atrăgea atât de multă atenţie cum se întâmplă în prezent, însă produsele prezentate aici deveneau foarte populare ulterior. Unul dintre produsele care a fost popularizat la CES în anii ’70 a fost video recorder-ul, care era promovat ca un aparat care permitea înregistrarea emisiunilor TV pentru a fi urmărite ulterior.
Video recorder-ul apăruse pe piaţă în anii ’50, însă, avea un preţ exorbitant, 50.000 de dolari, şi era folosit în special de televiziuni. Deşi cei de la Hollywood  avertizau că video recorder-ul va duce la creşterea pirateriei, aparatul a fost menţinut pe piaţă şi a avut un succes mare, iar casetele VHS se mai găsesc şi în prezent pe piaţă.
La mijlocul anilor ’70 Texas Instruments a introdus microprocesorul cu un singur cip  care  a revoluţionat piaţa dispozitivelor mici precum calculatoarele. Tot în anii ’70, compania americană a prezentat la CES un ceas electronic digital care avea un preţ de 19,95 dolari. Ceasul a avut un succes instant, Texas Instruments reducând preţul un an mai târziu cu 10 dolari, însă modele mai ieftine au început să vină din Asia în 1978, astfel încât vânzările americanilor au scăzut drastic. Compania a renunţat în 1981 la afacerea cu ceasuri digitale.
Eşec răsunător al Apple la CES 1996
Apple este în prezent una dintre cele mai de succes companii IT, însă lucrurile nu au stat întotdeauna aşa. Un dispozitiv prezentat de Apple la CES 1996 s-a dovedit a fi eşec lamentabil. Apple Pippin era un dispozitiv, jumătate computer, jumătate consolă de jocuri. Aparatul a fost lansat împreună cu producătorul  japonez de jucării Bandai. Pippin costa 600 de dolari, dublu faţă de consolele Nintendo şi Sega. Apple nu a reuşit să vândă decât 10.000 de aparate, acesta rămânând în istorie ca unul dintre cele mai mari eşecuri ale companiei.
Tot la CES, dar în 2001, Bill Gates a prezentat consola de jocuri Xbox.  Aceasta includea un Ethernet port, o hard disc de 8GB şi permitea rularea de filme de pe DVD-uri. Xbox 360 a fost lansat patru ani mai târziu.
La CES 2003 a fost introdus discul Blu-ray care a dus la dispariţia HD DVD-ului susţinut de Microsoft, Intel şi Warner Bros.  HD DVD-ul era un format creat de Toshiba şi NEC, în timp ce discul Blu-ray reprezenta o colaborare între Sony şi Philips.  Timp de cinci ani cele două formate au purtat un război câştigat în cele din urmă de Blu-ray, Toshiba renunţând la  formatul HD DVD în 2008.

Un alt eşec a fost înregistrat la CES 2009 de telefonul inteligent Plam Pre care ar fi trebuit să salveze compania americană. Smartphone-ul nu s-a putut impune însă în faţa iPhone 3GS care s-a vândut într-un milion de unităţi în primul weekend. Compania Palm a fost cumpărătă în cele din urmă de HP, în aprilie 2010, cu 1,2 miliarde de dolari.

2010, anul tabletelor
La CES 2010 s-a vorbit numai despre tablete, iar  Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, chiar a arătat mai multe prototipuri în timpul prezentării sale. Tableta care a facut furori în 2010 a fost lansată însă de compania Apple care a fost prezentă la CES în 2010 (anul acesta nu participă). Apple iPad a fost lansat în aprile 2010 şi până în luna octombrie s-a vândut în 7,5 milioane de exemplare.

Anul acesta, târgul de la Las Vegas va fi dominat de tablet PC-uri. Companii precum Research in Motion (Blackberry),  Toshiba, Hewlett – Packard , dar şi Motorola şi Microsoft vor prezenta propriile modele.