'În ce priveşte agricultura, în doi ani de zile de când guvernăm am reuşit să atragem tot atâtea fonduri europene cât a reuşit PDL în cinci ani cât a fost la guvernare. Gradul de absorbţie pe Programul naţional de dezvoltate rurală a ajuns astăzi la 70%. Pe guvernarea PDL lucrurile nu au mers deloc, am preluat gradul de absorbţie la 37% şi în doi ani aproape că am dublat gradul de absorbţie şi investiţiile din agricultură pe fonduri europene. Fondurile europene reprezintă pentru agricultură principala sursă de finanţare şi cred că am reuşit să punem în practică foarte multe obiective pe care ni le-am propus. În 2012, Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene în valoare de 2,5 miliarde de euro, în anul 2013- 2,7 miliarde de euro, în 2014 cred că vom ajunge la 2,9 miliarde de euro, în condiţiile în care bugetul de stat este undeva în jurul a 1,1 miliarde de euro an de an pentru agricultură', a spus Constantin la dezbaterea pe tema fondurilor europene din plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că în acest an ministerul pe care îl conduce a reuşit pentru prima dată să acorde plăţile directe, subvenţiile în agricultură, înainte de campania de primăvară pentru fermieri.

'Am văzut aceeaşi superficialitate în abordarea acestui subiect, a fondurilor europene, pe care am văzut-o în actul de guvernare al PDL, sigur că trebuie să remarc că mi s-a părut destul de mult tupeu în abordarea dumneavoastră, domnule Nazare, să vorbiţi despre fonduri europene dumneavoastră şi partidul din care faceţi parte mai ales că fondurile europene reprezintă o temă despre care toţi românii ştiu că este domeniul în care aţi avut cea mai puţină performanţă', a menţionat Constantin. AGERPRES