Constantin Buzoianu a primit din partea parlamentarilor 230 de voturi favorabile şi patru împotrivă, Cornel Coca Constantinescu – 234 pentru şi niciunul împotrivă, Tudor Baltă – 232 favorabile şi două împotrivă, iar Doru Frunzulică – 231 favorabile şi trei împotrivă. Aceştia vor avea în Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor mandate de câte cinci ani.

Decizia privind numirile la Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a fost luată în absenţa Opoziţiei, care a refuzat să participe la vot, care a fost secret cu buletine de vot. Reprezentanţii Opoziţiei au susţinut că rapoartele privind numirile la Curtea de Conturi, Comisia pentru supravegherea asigurărilor, Comisia pentru supravegherea pensiilor private şi Curtea de Conturi, care au figurat pe ordinea de zi a plenului, au fost întocmite ilegal, în lipsă de cvorum.
Cine este Constantin Buzoianu

În vârstă de 62 de ani Constantin Buzoianu a fost timp de două decenii ofiţer de poliţie în Ministerul de Interne, după cum arată propriul CV.   A absolvit ASE în 1971 şi a lucrat câţiva ani ca economist, după care a intrat în Ministerul de Interne. Din 1976 a fost ofiţer de poliţie economică la Inspectoratul de Miliţie Judeţean Constanţa, fiind apoi promovat ca şef birou în cadrul aceleiaşi instituţii. După ce în 1987 a trecut la Regionala CFR Constanţa, ca şef serviciu poliţie transporturi, Buzoianu a revenit la IPJ Constanţa după Revoluţie, în 1992, ca director – inspector şef.Doi ani mai târziu, actualul  vicepreşedinte al CSA a fost numit director general la Direcţia Generală de Paşapoarte, Poliţie de Frontieră şi Străini. În 1997, el este trecut în rezervă, iar peste un an este angajat la Omniasig, pe postul de consilier al directorului general de atunci, Constantin Toma. Din 2006 el ocupă funcţia de vicepreşedinte al CSA.

SURSA: Agerpres