”FIC a susținut mereu predictibilitatea și transparența procesului legislativ și a apreciat rezultatele luptei anticorupție. FIC consideră că lupta împotriva corupției și reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale. Aplicarea principiilor statului de drept și ale economiei de piață, precum și respectarea legilor sunt ingrediente esențiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populației”, reiese dintr-un comunicat de presă.

În acest context, FIC apreciază că modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potențialilor investitori, cât și organismelor financiare internaționale, iar România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiții noi.

”Încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România, ar putea fi pusă sub semnul întrebării iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar și de asemenea un interval de timp foarte mare”, se mai arată în comunicatul de presă.