Prin această tranzacţie, Georg Fischer AG achiziţionează toate părţile sociale ale companiei Eucasting RO de la acționarii actuali, respectiv Federica Mapelli şi Elffe System din România.

Georg Fischer este o companie elveţiană ce are ca obiect principal de activitate dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea de produse din fontă, metale feroase şi neferoase, produse din plastic, maşini şi echipamente, precum şi furnizarea de servicii conexe.

în România, Georg Fischer este prezentă prin filiala Georg Fischer Rohrleistungssysteme (Elveţia) Sucursala Bucureşti care desfăşoară activităţi privind comerţul cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire. Dintre activităţile secundare enumerăm: instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat.

Eucasting RO este o companie ce are ca domeniu principal de activitate turnarea metalelor neferoase uşoare. Pe lângă obiectul principal de activitate, societatea desfășoară activități legate de metalurgia aluminiului, turnarea altor metale neferoase.

Activitatea societăţii Eucasting RO este structurată pe mai multe paliere: (i) producţia şi comercializarea de componente pentru motor, (ii) producţia şi comercializarea de componente pentru centuri de siguranţă şi (iii) producţia şi comercializarea de componente pentru echipamente de uz casnic şi industrial.

Această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.