Groupe ADEO SA este o companie specializată în achizitionarea, deţinerea, gestionarea şi exploatarea magazinelor tip Do-It-Yourself (DIY). În România, Groupe ADEO SA deţine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care operează, în prezent, un magazin tip Do-It-Yourself (DIY) localizat în Bucureşti.

bauMax România SRL operează 15 magazine tip Do-It-Yourself (DIY), în cadrul cărora comercializează o gama variată de produse.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr.21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat de punctul de vedere al întreprinderilor terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţă.