Ca urmare a acestei decizii, Teraplast va achiziţiona pachetul de 49,99% din părţile sociale ale Politub, în plus faţă de pachetul de 50% deţinut deja, ajungând astfel să deţină direct 99,99% din acţiunile Politub şi indirect, 0,01% prin Terasteel SA, dobândind controlul unic asupra societăţii. 

Teraplast, împreună cu subsidiara Terasteel, au semnat pe 3 august, contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni Politub cu New Socotub SA, Franţa, pentru achiziţia celor 49,99% din acţiuni. Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. 

Anterior semnării contractului de achiziţie de acţiuni, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub SA cu sediul în comuna Şieu-Măgheruş, Bistriţa Năsăud. Principalele activităţi ale Politub includ producţia de ţevi din polietilenă medie şi înaltă densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii. Politub are o capacitate anuală de producţie de peste 10.000 tone.