Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Grupul achizitor, Diaverum, activează pe piaţa serviciilor de dializă din România. Diaverum România îşi desfăşoară activitatea prin 13 centre de dializă aflate în: Bistriţa, Braşov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mediaş, Oradea, Târgu Jiu, două centre în Sibiu şi trei centre în Bucureşti. Diaverum România furnizează servicii de prevenție, servicii de hemodializă, dializă peritoneală, precum şi serviciile medicale adiacente (servicii de prevenție, respectiv consultații nefrologice).

SC International Healthcare Systems SA activează pe piaţa serviciilor de dializă din România şi deţine 15 centre de dializă, situate în sud-estul  României, respectiv în Brăila, Braşov, Bucureşti (3 centre), Petroşani, Galaţi, Târgu Mureş, Buşteni, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Focşani şi Râmnicu Vâlcea.

De la SC Inter Health Systems SA este vândută, indirect, numai activitatea de nefrologie, ca urmare a transferării acestei activităţi către SC International Healthcare Systems SA.

În urma preluării clinicilor de dializă aparținând SC International Healthcare Systems SA, Diaverum îşi va extinde activitatea pe piaţa serviciilor de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Brăila, Petroşani, Galaţi, Târgu Mureş, Buşteni, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Focşani şi Râmnicu Vâlcea și își va crește numărul de pacienți, care vor beneficia de servicii de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Braşov şi Bucureşti.